Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Faanyagok képes leírás - Faépítészet - tippek, tanácsok és ötletek.tlap.hu
részletek »

Faanyagok - Faépítészet - tippek, tanácsok és ötletek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: faepiteszet.tlap.hu » Faanyagok
Keresés
Találatok száma - 18 db
Amit a fa pelletről tudni érdemes

Amit a fa pelletről tudni érdemes

Alkalmazásakor a környezetvédelem érdekei, a praktikus hulladék gazdálkodási (fűrészpor) újrahasznosítási szempontok, valamint a természetes és megújuló tüzelő anyagokkal történő precízen szabályozott és gazdaságos fűtés elvei valósulnak meg. Ezeken kívül a tökéletes kényelmi célok, szempontok és a folyékony fa nyújtotta automatizálási lehetőségek is maximálisan megtörténnek. A pellet speciális kazánban vagy pellet kandallóban történő égése során mindössze annyi szén-dioxid szabadul fel, amennyit a fa élete során megkötött, és ami a természetes korhadása során amúgy is felszabadulna. így globálisan nem növeli a levegőben található káros anyagokat, fékezi az üvegházhatást.

Anyagismeret a fa

Anyagismeret a fa

Biológiai szempontból a fák az élővilág két nagy törzsébe sorolhatók. A fenyőfélék a nyitvatermők, a lombos fák a zárvatermők törzsébe tartoznak. A fenyőfélék a lombos fáknál sok millió évvel korábban jelentek meg a Földön. Általában magasra nőnek, szövetük egyenletes, a lombos fáknál egyszerűbb felépítésűek. A fatest szövete viszonylag homogén, ezért könnyen megmunkálhatóak. Az évgyűrűhatárok a fenyőknél általában felismerhetőek. Vannak teljesen fából készített, tömör fa szerkezetű házak, a favázas épületek, és favázas paneles épületek. Többségük ma már előre gyártott és helyszínen szerelt épületszerkezetek, ezért a gyártótól elvárható, hogy az épület fából készült elemeit megelőző faanyagvédelemben részesítse. Ennek meglétéről a gyártónak nyilatkoznia kell. Faanyagvédőszerként célszerű olyan készítményeket használni, melyek a fában rögzítődnek, nedvesség és csapó eső hatására nem oldódnak ki, és kombinált hatásuk révén nemcsak a gombák, hanem a rovarok kártétele ellen is hatásos védelmet nyújtanak.

Dalos építőanyag

Dalos építőanyag

Ha Önnek jó minőségű építőanyagokra van szüksége szakértő tanácsadással és kedvező áron, akkor nálunk jó helyen jár. Lakása felújításakor, új háza építésekor takarítson meg időt és pénzt. Vásároljon minden építőanyagot egy helyen Magyarország egyik legnagyobb építőanyag kereskedésében! Felkészült szakembereink 1980 óta gyors és pontos kiszolgálással, az ország bármely pontjára történő kiszállítással szolgálják ki az építkezőket és a kivitelező szakembereket egyaránt. Lakása felújításakor, háza építésekor Önnek is fontos a korrekt kiszolgálás, a teljes körű tájékoztatás, az anyagköltség számítás, a szállítási határidők pontos betartása? Az Ön számára legjobb megoldást keresi? Piliscsaba szívében, a 10-es főúttól 150 m-re 10 000 m2-es telephelyünkön és a 200 m2-es bemutatótermünkben szakképzett munkatársaink állnak rendelkezésére.

Dönci fatelep

Dönci fatelep

Dönci Fatelep Fatelep és lapszabászat - kis- és nagykereskedés - optimalizált vágás - méretreszabás - gyalulás - fóliázás 0,4 mm ABS 2 mm ABS éllécezés Vállalunk faanyag beszerzést, többféle forrásból.

Dunafa Trade Kft.

Dunafa Trade Kft.

Ukrán építő fűrészáru, lambéria, OSB, Gyalut faanyagok, ragasztott frízek, táblásított borovi, Szibériai vörösfenyő, borovi, Orosz KOMI luc, borovi, Lombos fűrészáru: - tölgy, bükk, hárs, kőris, juhar, cseresznye, dió

Erdért Zrt fatelep

Erdért Zrt fatelep

Az Erdért Zrt. készletében megtalálható minden, Magyarországon használt fenyő, lombos és egzotikus faanyag. Habár az asztalos trendek folyamatosan változnak ezeket a tömör faanyagokat mai napig előszeretettel használják a hozzáértő asztalosok, hiszen esztétikájuk és egyedi tulajdonságaik helyettesíthetetlenné teszik őket a maguk nemében. A megmunkálás előnye, hogy nem kell élzárással, elővágással bajlódni, a laminált lapokkal ellentétben a felületi kisebb hibák kijavíthatóak, azonban ezek megmunkálása releváns asztalos szakismeretet kíván meg.

Fadepo Fatelep - Jövőnk a fa

Fadepo Fatelep - Jövőnk a fa

A minőségi, felületkezelt faanyagok otthonunk valódi ékességei lehetnek, függetlenül attól, hogy padló-, fal- vagy más burkolatról van-e szó. A hajópadló, lambéria és egyéb anyag megválasztásánál azonban járjon el körültekintően, kizárólag megbízható fatelepen vásároljon! A budapesti Fadepo Fatelep első osztályú faanyagokat kínál: OSB lapok, fűrészáru asztalos vagy építő minőségben, szigetelő anyagok, finn szaunakályha és sok más kellék a legkiválóbb külföldi gyártóktól. Ha a burkolatok lerakásához segítségre van szüksége, vegye igénybe munkatársaink segítségét, vagy tekintse meg lerakási segédleteinket weboldalunkon!

Farkas-Fa faipari Kft.

Farkas-Fa faipari Kft.

A Farkas-Fa Kft. faipari vállalkozás, amely - folyamatos fejlődésének köszönhetően - ma már a fafeldolgozás széles skáláján tevékenykedik. A különféle épületfa-anyagok, asztalos fűrészáruk és burkolóanyagok előállítása egyaránt profilunkba tartozik. Elmondhatjuk, hogy jelenleg a térségben meghatározó szerepünk van a fafeldolgozás területén.

Grand ács Kft fatelep

Grand ács Kft fatelep

Ha Ön szakember; építkezésbe, felújításba kezdő tulajdonos; viszonteladó vagy ügyes kezű otthoni barkácsoló a Grand-ács Tetőcentrum a profi partner, hogy elképzelései megvalósuljanak. Megbízható szaktanácsadás, személyes ügyfélkezelés, rugalmas kiszolgálás és gazdag termékválaszték várja és segíti Önt döntéseiben. Teljesítményünket igazolják az intenzíven működő hosszú távú kapcsolatok beszállítóinkkal, neves hazai és külföldi gyártókkal. Szakmai hátterünket több évtizedes kivitelezői múlt jellemzi. Forgalmazott termékeinknél és kísérő szolgáltatásainknál a magas minőségre és megfizethető árakra törekszünk. Folyamatos fejlődésünk eredményeként a Grand ácsszerkezet 2005-ben elnyerte a Construma Nagydíjat, ezzel cégünk igazoltan a szakma élvonalába került. Az előre gyártott ácsszerkezet a legmodernebb nyugati technológiával készül, magas hőszigetelő értékű, kiváló minőségű kész házainknak is ez alkotja a vázát.

Hirdetés
Hobler fakereskedés

Hobler fakereskedés

Örömmel tájékoztatjuk, hogy fakereskedésünk egyaránt felkészült a minőségi igényeket előtérbe helyező vásárlók és készletünktől függően, az olcsó alternatívák iránt érdeklődők kiszolgálására.Örömmel üdvözölnénk telepünkön, különféle akciókkal, egyedi árajánlattal is szeretnénk segíteni az igényei legmegfelelőbb kielégítését.Bizonyára Ön is tapasztalta, hogy a fapiacon sok, olcsóbbnál- olcsóbb ajánlattal találkozik, ami a végén a sok kellemetlenség mellett, még a legdrágább megoldás is. Megéri, hogy ellátogasson hozzánk, győződjön meg személyesen az együttműködésünk lehetőségeiről, és ezután döntsön!

Hofstädter Tüzép faanyagok

Hofstädter Tüzép faanyagok

A Hofstädter tüzépen építési faanyagok széles választékával várjuk. Fatalepünkön elsősorban az építkezéshez szükséges faanyagokat árúsítjuk, hogy vevőink mindent egy helyen megvehessenek. Fatelepünkön megtatalálható építési faanyag típusok: tetőléc, deszka, palló, gerenda és stafni. Fenyő-fűrészárút nem tartjuk raktárkészleten, kizárólag megrendelésre szállítjuk!

Jager antik faanyag

Jager antik faanyag

A Jäger-Antik egy alapvetően bontott építőanyagokkal foglalkozó vállalkozás. Cégünk kizárólag első osztályú anyagokat értékesít nagy mennyiségben, a legnagyobb minőségi elvárásokat is kielégítve! Kínálatunkban próbálunk felsorakoztatni minden olyan múltszázadbeli, esetleg régebbi építőanyagot amelyek ma is megállják a helyüket, mind fizikai, mind esztétikai szempontból. Sajnos a modern kor haladtával ezek a kiváló anyagok egyre jobban elvesznek, pedig jóformán a Magyar építészeti és manufakturális kultúra alapkövei.

Larex fatelep

Larex fatelep

Az általunk forgalmazott asztalos faanyagok Svédország , Finnország , Oroszország , Ausztria és Szlovákia legjobb termőhelyeiről származnak . A származási terület és a nemzetközi szabványok szerinti minősítések garantálják a forgalmazott termékek minőségét !

Skandináv fatelep

Skandináv fatelep

Skandináv Fatelep: a fatelep, ahol megtalálja, amit keres. Hajópadló, lambéria Svédországból, asztalos fűrészáru Svédországból, OSB faháncslapok, barkácslécek, szigetelőanyagok, szaunák, infra és kombi szaunák, szauna tartozékok. Cégünk az előző évezred végén alakult, de már röviddel a nyitás után nyilvánvaló volt, hogy sikerült olyan tevékenységi irányt választanunk, mely vállalkozásunkat egy - kettőre a siker felé vezető útra kormányozta. A szomszédos kelet - európai országokból importált vagy hazánkban gyártott hajópadlóknál, lambériáknál szebb, jobb termékek kedvezőbb árakon!

Szlovák fatelep

Szlovák fatelep

Szlovák fatelep Dunavarsányban. Cégünk több mint 20 éve a fakereskedelem egyik ismert szereplője, így tapasztalataink alapján biztosítani tudjuk a jó minőségű, válogatott alapanyagokat az építkezéshez és asztalos ipari termékek gyártásához. Az elmúlt évek folyamán ezen tevékenységhez szorosan kapcsolódó szolgáltatásokkal bővítettük profilunkat.faanyag megmunkálás gyalulás, faanyagvédelem, szállítmányozás, szaktanácsadás. Épületfa, tetőszerkezeti anyagok.

Thermowood faáru

Thermowood faáru

A Thermo Wood nem más mint hőkezelt finn faanyag. Kedves Finn rokonaink találták ki és honosították meg ezt az eljárást. De ez mégsem teljesen új, mivel az elődeink is ismertek és alkalmaztak ehhez hasonló technikát. Például szőlőkarók és más cölöpök földbe helyezésénél. A faanyagok végét előszőr elszenesítették, majd ezután ásták a földbe. Ezzel az egyszerű eljárással a földel érintkező fa élettartalmát a többszörösére növelték. Mivel a rovarok és más kártevők ezek után nem telepedte a fa belsejébe, mivel abból hiányzott a táplálékul szolgáló hemicellulóz.

Zatik faáruház

Zatik faáruház

A Zatik Kereskedelmi Kft. 1989 decemberében Zatik József alapításával kereskedelmi vállalkozásként alakult Budapesten. Azóta 2003. februártól Budakalászon és 2008. júliustól Győrben is jelen vagyunk. 100 %-ban magyar tulajdonú cégünket ma Magyarországon vezető fakereskedelemi vállalkozásként tartják számon. Szervesen részt vállalunk a magyarországi kisvállakozások működésének támogatásában oly módon, hogy elsődlegesen Magyar Termékek forgalmazásával foglalkozunk. Emellett magyarországi és uniós vezető gyártó cégek termékeit is forgalmazzuk, melyet tengerentúlról érkező áruval egészítünk ki. Fő profilunk fatelepeinken az asztalos minőségű lombos és borovi fűrészáru, valamint trópusi fakülönlegességek. Az asztalos minőségű fűrészáru mellett az építkezők számára tetőszerkezeti luc fűrészárut is forgalmazunk. Faáruházainban lap- és lemeztermékek, gyalult termékek, mart díszlécek és kézzel faragott díszelemek, fa félkész és késztermékek, lépcsőépítőelemek, fa nyílászárók, kerítéselemek, faipari szerszámok és kisgépek, egyéb szerelvények, vasalatok és kiegészítők forgalmazásával és az ezekkel kapcsolatos szolgáltatásokkal foglakozunk.

Tuti menü