Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Épitési tanácsok - faépítészet képes leírás - Faépítészet - tippek, tanácsok és ötletek.tlap.hu
részletek »

Épitési tanácsok - faépítészet - Faépítészet - tippek, tanácsok és ötletek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: faepiteszet.tlap.hu » Épitési tanácsok - faépítészet
Keresés
Találatok száma - 6 db
Építési Műszaki Ellenőr

Építési Műszaki Ellenőr

Építési Műszaki Ellenőr bevonása legkésőbb a kivitelezés megkezdése előtt javasolt, az engedélyezési tervek átvételének időpontjában. Ideális esetben Ön már a gondolat megfogalmazásának időpontjában konzultál Építési Műszaki Ellenőrével, hiszen elképzeléseit, igényeit kezdettől fogva a megvalósíthatóság tükrében vizsgálhatja felül. Az Építési Műszaki Ellenőrök rendelkeznek alapvető jogi, pénzügyi és minőségügyi ismeretekkel, ennek köszönhetően kiváló segítséget nyújtanak egy vállalkozói szerződés átvilágításához, a pontos hatósági ügyintézésekhez, vagy akár a legmegfelelőbb hitelkonstrukció, Uniós támogatás kiválasztásának döntés-előkészítéséhez.

Faház építése házilag fórum

Faház építése házilag fórum

Az első verziót a falak tartják össze, hiszen mindegyik öntartó. Ezek egymáshoz erősítve már stabilan állnak. Komplett hétvégi házakat gyártottak így régebben, például az Erdért faházak többsége panelekből álltak. A sátortető szarufái 2x2-es ház esetén 4 szarufapár 5x10-es gerendából már elég erős lesz. A fogópárok készülhetnek normál fél colos gyalult deszkából. A héjalás 15-ös osb lap rajta kátránypapír, majd bitumenes zsindely. Az előbbi hozzászólásomban beírt linken megnézheted a tető és a ház szerkezetének rajzát, amit készített, az alapvető kivitelezési infókat megtalálod benne.

Gondolatok a gerendaházak védelméről

Gondolatok a gerendaházak védelméről

A házak olykor-olykor leégnek. Nem mindig, de elég gyakran ahhoz, hogy szenteljünk egy kis figyelmet a fa- és a tűz viszonyának. Faházaink nem égnek gyakrabban, mint a kőházak, mert ami igazán ég, az a kőházakban is általában fából készül, ezek pedig a mennyezetek és a tetők. A faanyagú szerkezet éghető ugyan, de tűzben való viselkedése bizonyos körülmények között még kedvezőnek is mutatkozhat összehasonlítva, pl. fémekkel, vagy műanyagokkal. A fa égése csak fokozatosan alakul ki, égve nem csepeg, felületi lángterjedési sebessége alacsony, füstfejlesztő képessége közepes, szilárdságát csak fokozatosan, az elégett keresztmetszet arányában veszíti el. 1. ábránkon látható, hogy 800ºC körül, negyed óra után, az alumínium szerkezetnek már nyoma sincs, az acél tartó is lényegében megfolyt, a fából készült tartó pedig szilárdságának még csak 50%-át veszítette el.

Kell-e építési engedély a mobilházhoz?

Kell-e építési engedély a mobilházhoz?

Néhány éve főiskolai előadásom során az egyik diák vetette fel a problémát: kerti faházra kell-e építési engedélyt kérnie. Mivel sejtettem a választ, kiadtam házi feladatként az Ybl Miklós Főiskola hallgatóinak: lakóhelyén mindenki kérdezze meg az illetékes építésügyi hatóságtól, hogy építési engedély-köteles-e a faház elhelyezése. Az akkori válaszok is rendkívül változatosak voltak, és még vegyesebb a kép, ha a mobilházak engedélyeztetése iránt érdeklődik valaki.

Lépcsők parkettából

Lépcsők parkettából

A most már hazánkban is zavarba ejtő parketta kínálatot figyelembe véve, sokszor rendkívül nehéz, néha megoldhatatlan feladatnak tűnik egy a burkolathoz szorosan kapcsolódó, stílusban hozzá illő beltéri lépcső megvalósítása. Gondolva erre a parkettagyárak egy része kész megoldást kínál arra, hogy a parkettához illeszkedő fa profillécekkel burkolható legyen a lépcső. Más gyártók az általuk felhasznált alapanyagokból táblásított kész lépcsőlapokat gyártanak, a többség azonban figyelmen kívül hagyva ezt a fontos kérdést, egyszerűen nem foglalkozik a témával. Ez azonban csak a probléma egyik fele. A lépcsőnek tartószerkezetének is kell lennie, ami erősen meghatározza a mivel és hogyan kérdését.

Miért az osb lap?

Miért az osb lap?

Az osb lap széles skálán alkalmazható. Nem vetemedik, mint a deszka, többféle vastagságban, nagy a víztaszító képessége, sima, tiszta felületű. Az osb lap csak nagyon kis %--ban tartalmaz ragasztóanyagot, ezért jogosult az első osztályú környezetvédelmi besorolásra. Az osb lapok univerzális alkalmazása esetén a hosszanti oldalakon csaphornyos bevágások lehetnek pl. tető és padlózat építésekor.

Tuti menü