Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Favédelem - faépítészet képes leírás - Faépítészet - tippek, tanácsok és ötletek.tlap.hu
részletek »

Favédelem - faépítészet - Faépítészet - tippek, tanácsok és ötletek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: faepiteszet.tlap.hu » Favédelem - faépítészet
Keresés
Találatok száma - 11 db
Anyagvédelem és favédelem

Anyagvédelem és favédelem

Tűzvédelem kültérben! A fa tűzvédelme kültérben. HENSOTHERM. HENSOTHERM 2KS AUSSEN (kültéri) Az EN 13501-1 szerinti, faszerkezetek védelmére szolgáló tűzvédő bevonat, kültéri használatra Besorolás - Az EN13501-1 szerinti égési viselkedés (SBI teszt) C-s2, d0 faanyag lapokra minden oldalról történt felvitelnél a DIN 4102 B1-gyel analóg, (nehezen gyúlékony) - Besorolási jelentés száma 230005537-7MPA NRW Alkalmazási terület - Faalapú, vagy tömör fából készült min. 12 mm vastag hordozó lapok, nyers sűrűség min. 680 kg/m2 - A faanyag lapoknak a 3 használati osztályba besoroltnak kell lenniük (EN13501-1) Termékjellemzők - sima felület - jó tapadás - műgyanta diszperzió - nem tartalmaz szerves oldószert - nem tartalmaz lágyítót - színe világos szürke - fedőlakkal színes

Biosolar - favédelem

Biosolar - favédelem

A honlap egy Budakeszi környezettudatos ház bemutatására készült 2005 telén. Ez elmúlt hat év alatt egy találkozóhellyé vált mindazok számára, akik építkeznek, felújítanak, korszerűsítenek, vagy csak tervezgetnek. Az érdeklődők ötleteket meríthetnek a megvalósult megoldásokból és olvashatnak mások tapasztalatairól, tanácsot kérhetnek, és - köszönet érte a sok aktív társunknak - válaszokat kaphatnak. Az oldal gyártóktól és kereskedőktől független, díjmentes.

Fa felületkezelés

Fa felületkezelés

Az általunk használt felületkezelő anyag és technológia visszadja a fa struktúráját, megőrzi annak jellegzetességeit, erezetét. A felületkezelések - festés, lakkozás, fa felújítás, stb - esetén speciális, felületkezelő-fényező festőkamrát használunk a tökéletes eredmény érdekében. A faipari piacon szinte egyedülálló tevékenységünk a fa felület felújítás, a fa megújító kezelése. Ez egy különleges eljárás, egy olyan technológiai rendszer, amely segítségével például a homlokzat - ahol részben vagy egészben fa a homlokzati borítás, ragalj, erkély, korlát, teraszburkolat, teraszkorlát - vagy kerítés visszanyeri eredeti szépségét. Az így felújított, kezelt fa élettartamában megegyezik az újonnan kezelt, vizes bázisú, háromrétegű kültéri nyílászárókon használt lazúr élettartamával, UV stabil, gomba és penész ölőt is tartalmaz.

Faanyag kezelési tanácsok

Faanyag kezelési tanácsok

A faanyag védelmét bevonatrendszerben kell megvalósítani. A bevonatrendszer alapját képezi a pórustömítés, impregnálás, és a favédőszerrel való kezelése, vagyis a konzerválást jelentő farontó gombák, és férgek elleni anyagok (biocidok) bejuttatása a fa szerkezetébe. A fedőréteggel az időjárás károsító hatásai, a fa fontos alkotó elemét képező lignint bontó UV sugárzás, az erős felmelegedéssel járó kiszáradás és a nedvesség ellen kell védekezni. Ez a fedőbevonat lehet színtelen lakk, színes vagy színtelen lazúr, fedőfesték, vagy zománcfesték. A fedőbevonatok tulajdonságairól és használatukról a Lazúrozás és a Lakkozás cikkünkben térünk ki. Gyakori hiba, hogy a fedőbevonatok alá nem tartják fontosnak a favédőszerek használatát, pedig lényegesen hosszabb élettartamúak a fedőbevonatok egy kezelt fán, mint egy kezeletlenen. A fa sajátos és aktív vízháztartását a favédő anyagok segítenek megőrizni.

Faipari felületkezelés | NATEX Kft.

Faipari felületkezelés | NATEX Kft.

A NATEX Kft. faipari felületkezelő anyagokat (pác, lakk, olaj, lazúr), csiszolóanyagokat, ragasztókat, és egyéb anyagokat forgalmaz. Cégünk szakmai előélete hosszú évekre vezethető vissza. Napjainkra a régió meghatározó faipari szaküzletévé nőtte ki magát, sok-sok elégedett ügyféllel. Vevőink jelentős részét a faipar résztvevői teszik ki, de a lakosság körében is egyre népszerűbbek az általunk forgalmazott ipari anyagok. Ráadásul már online felületen keresztül is tud tőlünk rendelni. Keresse webshopunkat bizalommal. Ügyfélszolgálat: NATEX Kft. 8000 Székesfehérvár, Szárcsa utca 35. Telefon: ( 36) 22 785 420 Mobil: ( 36) 20 553 51 45 Email: shop@natex.hu

Favédelem

Favédelem

A Protektor fafesték felhasználásával Önnek nem kell évente újrafestenie fafelületeit. Fából készült épülete ellenáll az esőnek, hónak, a káros környezeti hatásoknak. Különleges, kerámiát tartalmazó fafestékünk használatával kevesebb lesz a fűtésszámlája, fafelületei tiszták és újszerűek lesznek hosszú évekig.

Habiol

Habiol

1983 óta saját vállalkozásomban gyártunk egyedi bútor- és belsőépítészeti asztalosmunkákat. Fiaimmal 2006-ban alapítottuk meg közös vállalkozásunkat. Fő tevékenységünk egyedi gyártású komplett formatervezett lakásbútorok, valamint étterem-, üzlet-, szálloda berendezések, falépcsők, egyedi nyílászá-rók és faépítészeti termékek előállítása. A megrendelt munkáknál nagy hangsúlyt fektetünk a személyreszabott formavilág kialakítására. Munkáink nagy része tömörfa és furnérozott kivitelben készülnek, melyekhez környezet-barát felületkezelő anyagokat használunk. A tömörfából készült megrende-léseket a saját forgalmazású Habiol természetes faolajokkal felületkezeljük, ami tartós, könnyen kezelhető antibakteriális felületet biztosít. Cégünk nagy hangsúlyt fektet az európai bútor- és belsőépítészeti trendek naprakész köve-tésére, ezért a megrendelővel való egyeztetés után igyekszünk a legkor-szerűbb terméket biztosítani. Vállalkozásunktól csak nívós, exkluzív termékek kerülhetnek a megrendelőkhöz, melyet bizonyítanak referencia munkáink is.

Helios fedőbevonatok

Helios fedőbevonatok

A fedőbevonatok a fának védelmet és dekoratív jelleget kölcsönöznek és teljesen lefedik szerkezetét. Ezért kevésbé nemes, sérült faelemek, régi bútorzat, ablak, ajtó és kerítés dekoratív védelmére használatosak. Alkalmazásuk egyszerű, gyors száradás jellemzi őket, fatermékek és fémek védelmére számos színárnyalat közül lehet választani.

Lazurán

Lazurán

Környezetbarát, és korszerű favédelem az impralan termék családdal, melyek biocid hatóanyag nélküli, víz alapú lazúr festékek. Az impregnáló szerek, és a lazúr festékek éppúgy kielégítik a faipari igényeket, mint a lakosságiakat. Környezetbarát vízbázisú termékek, melyek teljes takarást biztosítanak a fának, illetve vastaglazúr festékeink kiemelik a fa természetes erezetét. A lazuránok színskálája weboldalunkon megtekinthető, illetve egyeztetés alapján helyszíni bemutatót tartunk. Keressen elérhetőségeinken.

Hirdetés
Otis Favédelem és Faápolás

Otis Favédelem és Faápolás

Fa felületek festés, és tapasztás előtti beeresztésére , olaj és alkyd festékek hígítására szolgál. A beeresztett felületnek légszáraznak kell lennie. A terméket olyan mennyiségben kell a felületre felvinni, amennyi a fa rostjai közé beszívódik. A felesleget száraz ruhával kell felitatni. Száradási idő, átfesthetőség: függ az időjárástól és a fafelület szívóképességétől, átlagosan 4-26 óra. Az átfesthetőség eldöntéséhez célszerű próbafestést végezni. Szavatossági idő: 12 hónap eredeti zárt csomagolásban, hűvös zárt helyen tárolva.

Sadolin fevédelem

Sadolin fevédelem

A fa szép, de nem tartós anyag. Sokan szeretik lakásaikban, környezetükben a faanyag bőséges felhasználását. A fa szép, és kedvező tulajdonságokkal bír. Ugyanakkor a fa nem tartós anyag, különböző káros hatások érhetik, ha nem kapott megfelelő előkezelést. Időjárás a napsugárzás az egyik legkomolyabb hatás, ami a faanyagot károsíthatja. Az ibolyántúli sugarak bontják a fa sejtszerkezetét. A szél és az eső meggyengíti a szerkezetet és létrehozza a jellegzetesen kopott fát. A faanyag kezelésekor az egyik legfontosabb szempont éppen ezért az ibolyántúli sugárzás elleni védőbevonat felhordása. Minél több a festékanyag a bevonatban, annál biztosabb a védelem. Színtelen felület elérése csak speciális kötőanyagokat tartalmazó kültéri lazúrok használatával lehetséges.

Tuti menü