Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Faépítészet - tippek, tanácsok és ötletek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Gondolatok - Kerti [4. oldal]
részletek »

Faépítészet - tippek, tanácsok és ötletek képes leírás: Gondolatok - Kerti [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: faepiteszet.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 101 db
Gondolatok a gerendaházak védelméről

Gondolatok a gerendaházak védelméről

A házak olykor-olykor leégnek. Nem mindig, de elég gyakran ahhoz, hogy szenteljünk egy kis figyelmet a fa- és a tűz viszonyának. Faházaink nem égnek gyakrabban, mint a kőházak, mert ami igazán ég, az a kőházakban is általában fából készül, ezek pedig a mennyezetek és a tetők. A faanyagú szerkezet éghető ugyan, de tűzben való viselkedése bizonyos körülmények között még kedvezőnek is mutatkozhat összehasonlítva, pl. fémekkel, vagy műanyagokkal. A fa égése csak fokozatosan alakul ki, égve nem csepeg, felületi lángterjedési sebessége alacsony, füstfejlesztő képessége közepes, szilárdságát csak fokozatosan, az elégett keresztmetszet arányában veszíti el. 1. ábránkon látható, hogy 800ºC körül, negyed óra után, az alumínium szerkezetnek már nyoma sincs, az acél tartó is lényegében megfolyt, a fából készült tartó pedig szilárdságának még csak 50%-át veszítette el.

Grand ács Kft fatelep

Grand ács Kft fatelep

Ha Ön szakember; építkezésbe, felújításba kezdő tulajdonos; viszonteladó vagy ügyes kezű otthoni barkácsoló a Grand-ács Tetőcentrum a profi partner, hogy elképzelései megvalósuljanak. Megbízható szaktanácsadás, személyes ügyfélkezelés, rugalmas kiszolgálás és gazdag termékválaszték várja és segíti Önt döntéseiben. Teljesítményünket igazolják az intenzíven működő hosszú távú kapcsolatok beszállítóinkkal, neves hazai és külföldi gyártókkal. Szakmai hátterünket több évtizedes kivitelezői múlt jellemzi. Forgalmazott termékeinknél és kísérő szolgáltatásainknál a magas minőségre és megfizethető árakra törekszünk. Folyamatos fejlődésünk eredményeként a Grand ácsszerkezet 2005-ben elnyerte a Construma Nagydíjat, ezzel cégünk igazoltan a szakma élvonalába került. Az előre gyártott ácsszerkezet a legmodernebb nyugati technológiával készül, magas hőszigetelő értékű, kiváló minőségű kész házainknak is ez alkotja a vázát.

Ha egyedit keres - Egyedifa!

Ha egyedit keres - Egyedifa!

Lakóházunk, nyaralónk, kertünk szerves kiegészítői, melyeket rendelésre fából készítek. szaletli, kerti pavilon pergola, kerti kiülő kerítés, fakerítés, kapu és egyéb faszerkezet készítés. Terasz, erkély, előtető Lakóterületünket sok esetben érdemes összekapcsolni a természettel. Ezt fedetlen vagy tetővel ellátott teraszokkal, erkélyekkel tehetjük meg, melyek az év nagy részében kellemes pehenés vagy társas összejövetelek színterei lehetnek.

Habiol

Habiol

1983 óta saját vállalkozásomban gyártunk egyedi bútor- és belsőépítészeti asztalosmunkákat. Fiaimmal 2006-ban alapítottuk meg közös vállalkozásunkat. Fő tevékenységünk egyedi gyártású komplett formatervezett lakásbútorok, valamint étterem-, üzlet-, szálloda berendezések, falépcsők, egyedi nyílászá-rók és faépítészeti termékek előállítása. A megrendelt munkáknál nagy hangsúlyt fektetünk a személyreszabott formavilág kialakítására. Munkáink nagy része tömörfa és furnérozott kivitelben készülnek, melyekhez környezet-barát felületkezelő anyagokat használunk. A tömörfából készült megrende-léseket a saját forgalmazású Habiol természetes faolajokkal felületkezeljük, ami tartós, könnyen kezelhető antibakteriális felületet biztosít. Cégünk nagy hangsúlyt fektet az európai bútor- és belsőépítészeti trendek naprakész köve-tésére, ezért a megrendelővel való egyeztetés után igyekszünk a legkor-szerűbb terméket biztosítani. Vállalkozásunktól csak nívós, exkluzív termékek kerülhetnek a megrendelőkhöz, melyet bizonyítanak referencia munkáink is.

Harloghomes - Rönkházak

Harloghomes - Rönkházak

A faház él, lélegzik és a természet közelségének érzetét kelti A faépítészetnek több száz éves emlékeivel találkozhatunk a világban. Különösen híresek a földrengésbiztos japán faépületek, a kínai pagodák, a német Fachwerk-házak, az amerikai, kanadai, skandináv vagy az erdélyi rönkházak és gerendaházak. A valódi rönkház romantikus, hangulatos, bensőséges, otthonos. A fa előnyei A fa megújuló nyersanyag; az ember egyik legrégebbi építőanyaga. A fát a kitermelése után manapság már szinte teljesen felhasználják. Tűzvédelem A fa, mint szerves alapanyag, szokatlanul viselkedik az égés során, hiszen sokáig megtartja a szilárdságát. A felület elszenesedésével egy szigetelő-réteg alakul ki, aminek hatására a tűz egyre lassabban terjed befelé.

Helios fedőbevonatok

Helios fedőbevonatok

A fedőbevonatok a fának védelmet és dekoratív jelleget kölcsönöznek és teljesen lefedik szerkezetét. Ezért kevésbé nemes, sérült faelemek, régi bútorzat, ablak, ajtó és kerítés dekoratív védelmére használatosak. Alkalmazásuk egyszerű, gyors száradás jellemzi őket, fatermékek és fémek védelmére számos színárnyalat közül lehet választani.

Hobler fakereskedés

Hobler fakereskedés

Örömmel tájékoztatjuk, hogy fakereskedésünk egyaránt felkészült a minőségi igényeket előtérbe helyező vásárlók és készletünktől függően, az olcsó alternatívák iránt érdeklődők kiszolgálására.Örömmel üdvözölnénk telepünkön, különféle akciókkal, egyedi árajánlattal is szeretnénk segíteni az igényei legmegfelelőbb kielégítését.Bizonyára Ön is tapasztalta, hogy a fapiacon sok, olcsóbbnál- olcsóbb ajánlattal találkozik, ami a végén a sok kellemetlenség mellett, még a legdrágább megoldás is. Megéri, hogy ellátogasson hozzánk, győződjön meg személyesen az együttműködésünk lehetőségeiről, és ezután döntsön!

Hofstädter Tüzép faanyagok

Hofstädter Tüzép faanyagok

A Hofstädter tüzépen építési faanyagok széles választékával várjuk. Fatalepünkön elsősorban az építkezéshez szükséges faanyagokat árúsítjuk, hogy vevőink mindent egy helyen megvehessenek. Fatelepünkön megtatalálható építési faanyag típusok: tetőléc, deszka, palló, gerenda és stafni. Fenyő-fűrészárút nem tartjuk raktárkészleten, kizárólag megrendelésre szállítjuk!

Hornex faház

Hornex faház

Cégünk fő tevékenysége olyan mobil faházak építése, melyek szerkezetileg erősek, tartósak és olcsók. Emellett vállaljuk többek közt kocsibeállók, kerti pihenők, hétvégi faházak, garázsok, szerszámtárolók és szaunák, valamint horgász házak építését az ország nagy részén kedvezményes szállítási költséggel. Cégünk több, mint tíz éves tapasztalatával, minőségi szárított, gyalult luc-borovi fenyő alapanyaggal dolgozik. Kérésre vállalunk még előtető készítést, belső hőszigetelést, alapozó felületkezelést és lazúros festést is. Ha régi álma egy hétvégi faház vagy egy szauna a kertjében, akkor valósítsa meg azt a Hornex Faház csapatával!

Hirdetés
Intarzia kép, fa fantázia -KM Par-Ker Kft.

Intarzia kép, fa fantázia -KM Par-Ker Kft.

Az intarzia képek egyedisége abban rejlik, hogy a természet nem tud két egyforma fát alkotni, így az erezet, a színárnyalatok és a kézimunka ötvözete a megismételhetetlen remekmű. Legyen szó fotóról vagy bármely elképzelt alakzatról, a KM Par-Ker Kft. mindezeket fából örökíti meg. Az intarzia bútorokon, ajtókon vagy egyéb használati tárgyakon is megjelenhetnek. Az egyedi intarzia falikép igazán szívhez szóló ajándék. Lepje meg szeretteit egy egyedülálló fából készült faliképpel, mesterembereink bármilyen képet, elképzelést megvalósítanak.

Jager antik faanyag

Jager antik faanyag

A Jäger-Antik egy alapvetően bontott építőanyagokkal foglalkozó vállalkozás. Cégünk kizárólag első osztályú anyagokat értékesít nagy mennyiségben, a legnagyobb minőségi elvárásokat is kielégítve! Kínálatunkban próbálunk felsorakoztatni minden olyan múltszázadbeli, esetleg régebbi építőanyagot amelyek ma is megállják a helyüket, mind fizikai, mind esztétikai szempontból. Sajnos a modern kor haladtával ezek a kiváló anyagok egyre jobban elvesznek, pedig jóformán a Magyar építészeti és manufakturális kultúra alapkövei.

K-tech bútorok

K-tech bútorok

Diesel pumpák porfestése Autóalkatrészek KTL festése; Nittenau Elektrotechnikai termékek porfestése Nehézipari termékek porfestése BMW AG - ipari csarnokok aljzatvédelmi, épület felújítási munkái - Regensburg 1998-2004 BMW AG - acélszerkezetű csarnokok felületvédelme, speciális aljzatok kivitelezése -Wackersdorf 1998-2004 Mülkraftwerk erőmű - korrózióvédelmi, aljzatvédelmi, speciális tűzvédelmi és hagyományos festési munkák kivitelezése - Schwandorf 1998-2004 Europark - szállítófolyosó műanyag burkolása - Budapest, 2000 Colortex Kft. - gyártó és szerelő csarnokainak aljzatvédelme - Budapest 2001 Procter & Gamble Hyginet Kft. - mintacsomagoló csarnok ipari aljzat kivitelezése, 2001 Szociális Otthon - közös helyiségek, folyosók, lépcsőházak, konyha, fürdők aljzatkészítése - Tordas 2002 Mentőállomás - Fabregas folyókarácsok értékesítése - Budaörs 2005 Kapás Center-Porr Hungária - padlóbevonatok kivitelezése 2005 Művészetek Palotája - Fabregas faverem rácsok értékesítése - Budapest 2005 Közterek - Fabregas padok értékesítése - Tata 2005 Közterek - Fabregas padok, faverem rácsok, hulladékgyűjtők, pollerek értékesítése - Tatabánya 2005 Köztér - Fabregasivókút értékesítése - Szeghalom 2005 Amerikai Iskola - Fabregas hulladékgyűjtők értékesítése - Budapest 2005 Budaörsi Városháza - Fabregas növényládák, hulladékgyűjtők értékesítése - Budaörs 2005 Köztér - Fabregas

Kapcsolatos Tamás

Kapcsolatos Tamás

AAA Energiaosztályú passzív faházak építését, generál kivitelezését vállaljuk rendkívűl kedvező áron. Gerendaházainkat szigetelőképességét bloomer door túlnyomásos méréssel mérjük. Európa bármely országában vállalunk generál kivitelezést. Álmai házát építse passzív gerendaházból! Gerendaházainkat a legjobb minőségű és tulajdonságú nyersanyagokból építjük. Igény szerint 3D -s látványtervet is készíthetünk a leendő épületről. Weboldalunkon leellenőrizheti a minőségét a videok menupont alatt. Nagyon kedvező áron tudja megvalósitani álmai házát passzív ház tulajdonságokkal.

Karesz pergolát épít

Karesz pergolát épít

A faanyag olyan dolog, hogy a vágással soha nem lesz hosszabb, ezért már a tervezéskor érdemes figyelni a hosszakra. A faanyag gyári hosszak 4 - 6 méter + coll ide-oda, a végei lehetnek repedtek, durván, ferdén vágottak. Ebből ered, hogy a jó anyagkihozatal érdekében ajánlott készméretek 0,95 1,85- 1,95 azaz sohasem egész méter. A faanyagot gyalulva vásároljuk meg, és alapozó + egy réteg fedőpáccal kenjük le. Így az építés különböző fázisaiban nem árt neki egy kis eső, valamint a nem látható felületek is védelmet kapnak. A baleseti kockázati tényező a villamos áram kihagyásával jelentősen csökken, de a famegmunkáló szerszámok és a magasban végzett munka fokozott figyelmet igényel!

Kell-e építési engedély a mobilházhoz?

Kell-e építési engedély a mobilházhoz?

Néhány éve főiskolai előadásom során az egyik diák vetette fel a problémát: kerti faházra kell-e építési engedélyt kérnie. Mivel sejtettem a választ, kiadtam házi feladatként az Ybl Miklós Főiskola hallgatóinak: lakóhelyén mindenki kérdezze meg az illetékes építésügyi hatóságtól, hogy építési engedély-köteles-e a faház elhelyezése. Az akkori válaszok is rendkívül változatosak voltak, és még vegyesebb a kép, ha a mobilházak engedélyeztetése iránt érdeklődik valaki.

Kerti Aruda típusházak és faházak építés

Kerti Aruda típusházak és faházak építés

A Flora-Garden Kft. Gerendaházak, könnyűszerkezetes házak, pavilonok, szaunák, valamint ülőgarnitúrák tervezésével, és kivitelezésével foglalkozik. Cégünk helyszíni összeszereléssel gyárt igény szerinti házakat, melyek kivitelezéséhez. Kiváló minőségű erdélyi fenyőből készült, 4.2, 6.8, és 9 centiméter vastagságú dupla nútféderes gerendákat használ fel, könnyűszerkezetes házak esetén 14 cm vastag gyalult tartószerkezet. Ezek további szigeteléssel és belső burkolattal megfelelnek az ÉMI előírásainak. Az összeszerelés során alkalmazott anyagok mindegyike minősített termék.

Kerti faház építés

Kerti faház építés

Kerti kis házak, kerti faházak, tárolók, fa kocsibeállók építését vállaljuk teljes körű kivitelezéssel. Kizárólag minőségi alapanyagokkal dolgozunk, aminek hála faházaink kiemelkedően tartósak és időtállóak. Amennyiben leadja számunkra megrendelését mi a tervezéstől kezdődően az alapanyag beszerzésén és lekezelésén keresztül a faház felépítéséig mindent elvégzünk. Megbízóink egyedüli feladata, hogy megálmodják kerti faházaikat. A faházak különböző méretben, funkciójuktól függően kerülnek kialakításra. Nincs számunkra lehetetlen. Kívánságait szigorú határidő betartásával teljesítjük.

Tuti menü